lauantai 9. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Jääkaapin siivousta


Tänään hyvinvointikuukauden ohjelmassa oli jääkaapin siivous. Meidän päivä kului suurimmaksi osaksi Vaasassa ja itse siistin jääkaappia eilen. Mutta enpäs muistanut siitä ottaa valokuvia ja laittelinkin kuvat tänne vuoden takaisesta jääkaapin sisällöstä.

Eipä se siitä ole hirveästi muuttunut, aika perusjuttuja siellä on edelleen. Näissä vanhoissa kuvissa näyttää olevan muutamia spesiaalijuttuja mukana (esim. kaljaa ja punaista maitoa), joita ei normaalisti meidän kaapista löydy.

Miksi hyvinvointikuukauden yhtenä tehtävänä oli sitten jääkaapin siivous? On paljon helpompi laittaa ruokaa, kun jääkaapista ei löydy vanhaa ruokaa, purkkien pohjilla jämiä ja jos ruoat ovat kaapissa järjestyksessä.

Parasta ennen hylly tai nurkka on ihan hyvä idea, jos usein jää jotain käyttämättä kun sitä ei vaan nähnyt siellä kaapissa. Silloin kun huomaa, että päiväys lähestyy, niin nostaa vaan sen "käytettävä pian" - hyllylle.


Nyt jos sait jääkaapin siivottua, jatkotehtäväksi voisin antaa perussisällön kirjaamisen. Tee lista tuotteista, joita jääkaapissa pitäisi aina olla, niin on helppo kauppaan lähtiessä vaikka rastia listalta mitä puuttuu. (Jos siis saat listan printattua ulos.)

Itselläni peruslista on suurinpiirtein tämän näköinen:

- Tavallista maitoa
- Laktoositonta maitojuomaa
- Maitorahkaa
- Maustamatonta jogurttia
- Lapsille vanukasta & jogurttia
- Kermaviili
- Ruokakermaa

- Oivariinia
- Leivontamargariinia
- Kananmunia
- Leikkelettä, mieluiten kalkkunaa ja kinkkua
- Juustoa
- Raejuustoa

- Kurkkua
- Paprikaa tai tomaattia
- Salaattia

- Perunoita
- Porkkanoita
- Sipulia

- Ketsuppia
- Sinappia
- Salaattikastiketta
- Majoneesia
- Rypsiöljyä
- Sweet chili - kastiketta
- Soijakastiketta

Näistä saa jo taiottua vaikka mitä ruokaa. :) Lihat meillä on suurimmaksi osaksi pakkasessa, josta sitten sulatetaan tarpeen mukaan.

Mitä sinulla pitää olla aina jääkaapissasi?

Huomenna sitten kirjoitellaan kirje. Oletko jo päättänyt kenelle kirjoitat? Kirjettä ei välttämättä tarvitse laittaa eteenpäin, jo kirjoittaminen saattaa auttaa jäsentelemään ajatuksia. :) Huomenna kun on isänpäivä, niin oma isä, puoliso tai isoisä voisi olla hyvä kirjeen kohde, jos haluat kirjeen antaa jollekin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)