lauantai 2. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Tavoitteita

Hyvää huomenta! (tai päivää, iltaa... milloin sitten tätä luetkin. :)

Tämän päivän aiheena on asettaa itsellensä kolme tavoitetta, mutta jos tavoite käsitteenä ei houkuttele, kirjoita ylös unelmiasi tai pieniä haaveita. Tarvitseeko ihminen tavoitteita? Luin juuri erään kirjoituksen, missä käsiteltiin asiaa juuri niin, ettei tavoitteita tarvitsi laatia. Koska se tuottaa epäonnistumisen tunteen, jos niihin ei sitten pääse.

Kun puhun tavoitteista asiakkaiden kanssa, useimmilla on joku tietty määräaika jolloin haluaa saada muutamia kiloja pois tai vastaavaa. Siinä tapauksessa konkreettiset tavoitteet ja välitavoitteet auttavat lopputulokseen pääsemisessä.

Normaalissa arjessa ja hyvinvoivassa elämäntyylissä ei välttämättä tarvitse tavoitteita. Mutta ei niistä yleensä haittaakaan ole, jos niistä ei kehitä pakkomiellettä. Ne voivat olla pieniä asioita, esimerkiksi aion pyrkiä aiemmin nukkumaan, haluan lukea yhden kirjan kuukaudessa tai syön vain yhden suklaapatukan viikossa. Mutta niillä voi olla isompi merkitys elämällesi kuin arvaatkaan.

Kuva Flickr
Aina välillä kannattaa tarkistaa omat haaveensa, unelmassa tai tavoitteensa ja kirjata ne ylös. Silloin voit miettiä oletko menossa oikeaan suuntaan elämässäsi vai pitääkö sinun muuttaa jotakin. Sinun ei tarvitse näyttää niitä kenellekään, mutta kirjoita ne sellaiseen paikkaan, josta voit niitä itse käydä lukemassa uudelleen.

Itse ajattelin jakaa teidän kanssanne lyhyen aikavälin tavoitteitani, asiat eivät ole isoja, mutta kunhan ne pystyn toteuttamaan, niillä on minun elämälleni iso merkitys.

1. Aion yrittää pitää keittiöni mahdollisimman siistinä
- Tälle on ihan hyvä selitys. Keittiö ei ole maailman toimivin ja mikäli sen antaa muutaman päivän ajan vain olla, kynnys siivoamiselle kasvaa ja kaikki vaan kasaantuu. Nyt kun kerran sain sen siistimmäksi, aion jatkaa sen siivoamista mahdollisimman pian sotkun syntymisen jälkeen.
2. Haluan aktivoitua uudelleen ottamaan valokuvia jokaisena päivänä
- Rakastan valokuvia ja tykkään käyttää niitä eri tarkoituksiin. Valokuvakirjat, seinälle tauluiksi jne... Haluan kehittyä kuvaajana ja toisto auttaa tässä. On olemassa useita eri valokuvahaasteita, jossa voi lähteä mukaan 365 - projekteihin tai sitten vain teen oman vastaavan itselleni. :)
3. Blogin pitäminen aktiivisena
- Kirjoittaminen auttaa minua käsittelemään asioita ja antaa minulle tunteen, että olen saanut jotain konkreettista aikaiseksi. Olen saanut niin paljon hyvää palautetta blogeistani, että en haluaisi näin kivan harrastuksen kuihtuvan pois "ajanpuutteen" takia.

Näin, siinäpäs ne. Nyt vain pienin askelin, pienin päätöksin kohti näiden tavoitteiden pitämisessä ja saavuttamisessa. :)

Haluatko sinä jakaa jonkun tavoitteistasi? Kommenttikenttä on vapaa. :)

#hyvinvointikuukausi

5 kommenttia:

 1. Siisteys olis myös mun listalla. Miten se voikin olla niin vaikeaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tiedä. Meillä anoppi kävi auttamassa keittiön kanssa ja sanoi tulevansa tekemään "yllätystarkastuksia", että se pysyy siistinä. :D On kyllä pysynyt, mutta ihan vain kyllä siksi, että se on oikeasti niin kiva, ettei tiskipenkki ole aina ihan täynnä. :)

   Poista
  2. Mut siis muualla on edelleen kaaos, pitäisi varmaan saada sama inspiraatio niidenkin kohdalle päälle.

   Poista
 2. Tavoitteiden miettiminen ei ole minulle kovin helppoa/luontevaa. Unelmani ovat aika isoja, joten yritin keksiä jotain yksinkertaista tavoitetta täksi kuukaudeksi. Sellaisin tavoitteita mm. minulla kun puhdistaa kasvot iltaisin (se tapaa jäädä tekemättä..) ja viettää 10min rentoutuen ja musiikkia kuunnellen joka päivä. Kolmas tavoite saa pysyä sitten salaisuutena :)
  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertainenkin on hyvä. :) Tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen!

   Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)