lauantai 16. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Ulkoilupäivän aamupalaa

Hei, anteeksi että eilisen postaus jäi väliin, mutta en vaan yksinkertaisesti ehtinyt koneelle. Mutta saitteko suunniteltua jonkun aamiaisen tai brunssin? Ideana oli vähän kiinnittää huomiota aamun syömiseen. Omasta mielestäni viikolla tulee syötyä nopeasti sitä, mitä kaapista on nopeasti saatavilla. Mutta viikonloppuisin on kiva panostaa vähän enemmän.

Eilen kävin hakemassa meille Lidlistä tuoreita juustosämpylöitä ja lisäksi nappasin Arla Ingmanin uutuuden: Ihana rahkaisa jugurtin. Päärynä-omena on aivan ihanan makuista. :)

Lisäksi aamulla sitten tein itselleni Dolce Gustolla kaakaota ja join rypäle-karpalomehua. Vähän normaalia tuhdimpi aamupala, mutta ainakin oikein maistuva. :)

#hyvinvointikuukausi @ Instagram
Jos brunssi olisi sinulle enemmän mieleen, niin käypäs katsomassa tämä viime keväänä tehty juttu. Pikkuunen: Keväinen brunssi

Puistossa
Okei, meidän ulkoilupäivä ei ollut ihan malliesimerkki, koska meillä ollaan taas oltu kipeinä, niin suuntasimme vain lähipuistoon ulkoilemaan. Viihdyttiin puolisen tuntia ja mä sain samalla tehtyä hieman mäkitreeniä juosten ylös alas tuota pikkuista nyppylää poikien kanssa. Sen jälkeen käytiin vielä puolen tunnin kävelylenkillä tuplarattaiden kanssa. Toivottavasti nyt itse en vain tulisi kipeäksi...

Mutta inspiraationa ajattelin jakaa teille meidän parin viikon takaisen ulkoilureissun kuvia. :)


Käytiin tässä yhtenä viikonloppuna kävelemässä Pietarsaaren luontopoluilla. Otettiin aika lyhyt reitti meille, koska Luukas käveli itse. Parisen kilometriä suuntaansa, joten yhteensä kävelyä tuli se neljä kilometriä. Ei Luukas ihan koko reissua jaksanut kävellä, joten sain välillä kannella sitä sylissä.


Käveltävää (hiihdettävää) tuolta metsistä kyllä löytyy. Ja monia kivoja taukotupia, jossa voi vaikka syödä lounasta, niin kuin me teimme.


Kun tultiin perille tuvalle, niin Mika laittoi ensimmäisenä tulen takkaan. Meillä oli omat puut mukana, mutta tuvilta löytyy kyllä usein puita, joten niitä voi myös käyttää.


Johannes kulki rinkassa mukana. Oli aika jännää seurata miten tuli sytytettiin. :)


Lounaaksi söimme sitten nuotioperunoita (Heität perunat vain nuotioon kuorineen ja annat olla siellä kunnes ovat pehmeitä sisältä.) ja grillasimme myös makkaraa. Omat mausteet meillä oli mukana, mutta näkyi siellä tuvassa olevan hätävarana myös sinappia, jos sattuu kaipaamaan. ;)


Luonnossa on pienille paljon ihmeteltävää. Ja aikuisellekin. Kannattaa kokeilla lähteä ulos. Ei tällaisessakaan reissussa kovin kauan mene, jos vaikka aamupäivä on vapaa ohjelmasta. Perheen kesken laatuaikaa ilman mitään tekniikkaa (okei, sports tracker oli päällä...) ja raitista ilmaa. Voisiko parempaa olla? :)


Ja joskus sitä viisastuukin hieman lukemalla seinäkirjoituksia. :)

Mikä on teidän mielipaikkanne ulkoiluun? Metsä vai merenranta? Puisto vai kaupungin vilinä? Kerro omat vinkkisi! :)

2 kommenttia:

  1. Heippa, mä etsiskelin ympäri nettiä josko löytyisi jostain jonkinlaista ryhmää pietarsaaressa asuville äideille. Ja tänne sitten johti linkki. :) Onkohan jeppis mammat-ryhmä toiminnassa vielä? Muutettiin just pietarsaareen ja kovin on yksinäistä pienen tyttövauvan kans kun ei tunne ketään. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! On kyllä toiminnassa, lisää porukkaa tulee koko ajan. :) Jos oot Facebookissa, niin laita pyyntöä liittymään. Tai laita sähköpostia suoraan mulle. :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)