keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Mikä estää liikkumasta?


Hei,

miten eilinen meni? Pääsitkö kokeilemaan jotain uutta? Jos et, niin ei se mitään. Tarkoitus oli vain herätellä ajatusta, että voisit kokeilla jotain erilaista liikuntaa, jota et ole kokeillut aiemmin.

Tiedätkö mitä lähipiirisi harrastaa? Tai työkaverisi? Kysele, niin he varmasti kertovat mielellään. Ehkä he voivat antaa sinulle ideoita tai jopa auttaa uuden harrastuksen alkuun. Ajattelin nyt kertoa lyhyesti mistä itse pidän ja millainen liikkuminen minua inspiroi.

1. JG Flow - Tämä on oma luomukseni, jota vedän omalla kuntosalillani. Sisältää puolisen tuntia rauhallisia lihaskuntoliikkeitä, joissa on viitteitä joogasta ja pilateksesta. Toinen puoli tunnista on sitten venyttelyä (taas joogaa) ja sitten rentoutumista lopuksi. Mahtava fiilis tunnin jälkeen ja eipä ole enää ollut kireyttä lihaksissa kun tätä on treenannut. :)

2. Geokätköily - Tästä olen kirjoittanut ennenkin, mutta haluaisin vielä joskus tehdä laajemmankin jutun siitä. Mutta lyhyesti: nykyaikaista aarteenetsintää gps-paikantimen (esim. älypuhelimen) avulla maastosta. Yhteinen harrastus koko perheelle ja myös toinen työni. Ulkona liikkumista, jossa on tavoite. Voiko parempaa olla?

3. Lihaskuntotreeni - Kuntosalilla, jumppasalissa tai kotona. Yritän saada viikkoon muutaman lihaskuntotreenin mahtumaan, jos en salille pääse niin teen treenin kotona. Samalla saan harjoiteltua tunteja, joita vedän esim. yrityksille.

4. Lumikenkäily - Voi kun olisi jo helmikuu ja kantohanki! Ihan ikävä on aurinkoisia kaakaohetkiä kivan liikunnan tauolla suon laidassa. :)

5. Luonnossa liikkuminen muuten vain - Pelkkä kävelykin metsässä on ihanan terapeuttista, kannattaa kokeilla!


Sitten tämän päivän haastetehtävään. Kävitkö kävelyllä? Edes ihan pienellä? Itse kävin lasten kanssa kaupungilla kävelyllä. Sää oli kamala. Satoi ja oli kylmä. Mutta pientä arkiliikuntaa tuli siinä kun käytiin kirjastossa, kaupassa ja postissa. Eilen hypittiin ulkona kaatosateessa ja keinuttiin pilkkopimeällä pihalla.

Ei se sää aina ole hyvä, mutta älä anna sen estää sinua liikkumasta ja ulkoilemasta!


Oletko ihminen joka löytää aina (teko)syyn olla liikkumatta? Edes sitä vähäistä puolta tuntia päivässä? Tee ensin lista asioista, jotka estävät liikkumasta. Käy lista läpi kohta kohdalta ja katso löydätkö ratkaisun asiaan. Sairaudet ovat oikeastaan ainoat syyt, joiden takia liikuntaa kannattaa lykätä tai käydä konsultoimassa lääkäriä.

Jos listalla on paljon asioita, joihin et keksi ratkaisua, niin ota yhteyttä ammattilaiseen. Personal trainerina olen erikoistunut yleisimpien ongelmien ratkasemiseen. Aikapula, olosuhteet jne...

Ja ei sitä aina tarvitse miettiä niin tarkasti. Ovatko lapset nukkumassa? Ota muutama lihaskuntoliike vaikka sohvalla tai lattialla telkkarin edessä. Tai jos mahdollista, lähde ulos ja kävele muutaman korttelin ympäri ja palaa takaisin sisään. Menet nukkumaan taatusti tyytyväisempänä.

Kerro suosikki tekosyysi, jonka takia ET liiku. (Btw, itselläni ne on lapset... Ei niiden kanssa pysty tehdä mitään kun ne hyppii päälle ja roikkuu jalassa. :D)

Huomenna keskitytäänkin sitten iltarutiineihin. Voi hyvin!

#hyvinvointikuukausi

4 kommenttia:

  1. Aivan samat lajit saa mutkin liikkeelle :) Mäkin voisin hypätä suoraan helmikuulle ja lumikengille, jättäis tämän surkeimman osan vuodesta väliin. Koitin kanssa miettiä jotain ihan uutta lajia, mutta en keksinyt mitään järkevää, niin paljon kaikkea on tullut kokeiltua eli täytyy jatkaa pohtimista.

    Samaa mieltä, ettei sää ole este liikunnalle vaan oma pää :) Ja eikö varsinkin lapset tykkää ulkoilla sateellakin. Sitä odotellessa, että saa hyvillä mielin hyppiä Liljan kanssa lätäköissä, nyt saattais vielä tulla kummallisia katseita ohikulkijoilta :)

    -Tiina

    VastaaPoista
  2. Lapset, ei ole aikaa, ei jaksa :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)