maanantai 4. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Ok Monday, let's do this!

Kuva Flickr
Hyvää alkavaa viikkoa!

Toivottavasti teidän "to do"-listanne ei näytä ihan samalta kuin yllä olevassa kuvassa. Tämän päivän tarkoitus olisi selkeyttää teille, mitä tähän viikkoon kuuluu ja milloin asiat pitää hoitaa. Maanantaisin pää voi olla täynnä ajatuksia, ideoita tai sitten ei mitään. Aivot raksuttaa, mutta mistään ei saa kiinni.

Tehtävälistoista on hyötyä, jos koet, että sinulla pitää olla aikaraja, että saat jotain aikaiseksi. Tai jos tärkeätkin asiat meinaavat unohtua, kun niitä ei kirjoita ylös.

Tehtävälistoille ei kannata kirjoittaa ikuisuusprojekteja, vaan oikeasti ne asiat mitkä pitäisi hoitaa nyt heti tämän viikon sisällä. Ikuisuusprojekteille kannattaa valita sitten oma listansa, josta toivottavasti saat joskus niitä viivattua yli.

Valitse viisi tärkeintä asiaa, jotka haluat saada hoidetuksi viikon sisään. Kirjoita ne ylös ja merkkaa tärkeysjärjestys. Voit lisäksi suunnitella aikataulun, että mihin mennessä ne ainakin pitäisi olla tehtynä.

Älä ota tehtävälistoista stressiä, vaan yritä käyttää sitä stressin poistamiseen. Jos koet, että saat listoista hyötyä, voit kokeilla päiväkohtaisia listoja. Silloin ne kannattaa tehdä esim. edellisenä iltana, niin ei tekemättömät hommat vaivaa yöunia. :)

Itselleni tämän viikon tehtävälista näyttää tältä:

1. Etsi viimeiseen tutkintotilaisuuteen tarvittavat paperit ja aloita kirjoitustyö.
2. Päivitä blogiin säännöllisesti hyvinvointikuukauden jutut.
3. Käy kirjastossa (ja etsi se yksi kateissa oleva kirja!).
4. Tee asiakkaalle ruoka-analyysin kirjallinen materiaali valmiiksi.
5. Suunnittele isänpäivän ruokailu ja askartele kortit.

Nämä olisi nyt tärkeimmät. Sitten päiväkohtaisille listoille pääsee lisäksi vuosipäivän muistaminen, kummitytön tulevat synttärit ja arkisia hommia kuten pyykinpesu, eväiden laitto jne...

Teettekö te listoja vai saatteko asiat sujumaan aikataulujen mukaan ilman kirjoittamista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)