keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Vettä, vettä, vettä!

Tämän päivän haasteena oli tarkistaa, juotko tarpeeksi vettä. Nykyään ihmiset juovat todella vähän vettä, arviolta pari lasia päivässä, jos sitäkään. On niin paljon muuta juomista saatavilla, ettei tavallinen vesi enää kelpaa.

Päivä kannattaa aloittaa lasillisella vettä. Palautat nestetasapainon yön jälkeen ja saat aineenvaihdunnan käyntiin. Juo vettä n. 1 - 1,5 litraa päivässä.  Se tekee n. kahdeksan lasia päivässä.

Ota joku tietty lasi tai vesipullo, jonka avulla voit arvioida päivittäistä veden juontiasi. Yksi vinkki on hommata vesiliukoinen kynä, jolla voit vetää viivan lasin kylkeen joka kerta kun olet juonut yhden lasillisen vettä. Sama toimii esim. puolen litran vesipullon kanssa. :)

Jos et ole tottunut juomaan vettä runsaasti, nosta veden määrää hitaasti, esim. aseta tavoitteeksi ensin litra/päivä.

Muista kuitenkin kohtuus kaikessa, myös veden juomisessa. Mikäli alat juomaan todella runsaasti vettä, niin se saattaa huuhtoa kropasta ravintoaineita ja laimentaa veren natrium-pitoisuutta. Tässä puhutaan yli kolmen litran päivittäisestä vedenjuonnista. Myrkytystiloja alkaa tulla kun vedenjuonti menee vielä tästäkin runsaammaksi.

Liikuntasuoritus lisää nesteentarvetta hieman, mutta tärkeämpää on koko päivän nesteytys. Joten jaa vedenjuonti tasaisesti koko päivälle. Muista, että kofeiini ja alkoholi lisäävät veden tarvetta, joten esim. kahvikupin kanssa on hyvä juoda sama määrä vettä.

Jos päätäsi särkee tai koet olevasi iltapäivisin väsynyt, niin tarkista ehdottomasti kuinka paljon nestettä juot päivän mittaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)