keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Treeni on reeniä

Treeni-iloa!
Miten sinä treenaat? Oletko ahkera liikkuja luonnostaan vai pitääkö sinun potkia itsesi ylös sohvalta? Liikutko mielesi mukaan vähän mitä sattuu vai oletko suunnitelmallinen treenaaja?

Itselleni tulee tällä hetkellä sen verran liikuntaa työn puolesta, että lähinnä arkiliikuntaa siihen lisäilen poikien kanssa lenkkeilemällä. Mutta jos en työkseni liikkuisi, niin olisin ehdottomasti suunnitelmallinen liikkuja.

Tiedän itsestäni, ettei tulisi liikuttua tarpeeksi ja monipuolisesti, jos jättäisin kaiken vain fiiliksen varaan. Ajattelin kerätä teille muutaman vinkin, joilla pystyt itse hieman suunnittelemaan liikkumistasi.

* Jos et yhtään tiedä mistä aloittaa, varaa vaikka vain konsultaatioaika Personal trainerille, me voimme auttaa alkuun.
* Katso sunnuntai-iltaisin seuraavan viikon kalenteri läpi. Varaa sieltä vähintään kolme kertaa viikossa aikaa liikunnalle. Ota huomioon myös matka-ajat ja pukuhuoneessa käytetty aika.
* Varaa tarvittaessa lastenhoitaja tai sovi puolison kanssa etukäteen, milloin treenit sopivat. Silloin ei tule yllätyksiä.
* Kokeile uusia lajeja, mutta heti jos löydät mieluisan, varaa sille aika kalenterista.
* Mieti tavoitteesi ja laadi suunnitelma sen mukaan. Jos haluat keskittyä lihasmassan kasvattamiseen ja kiinteyttämiseen, niin valitse enemmän lihaskuntotreeniä. Jos taas aerobinen kunto kaipaa kohennusta tai haluat kuluttaa mahdollisimman paljon energiaa, niin ota ohjelmaan esim. spinningiä tai juoksulenkkejä.
* Älä unohda kehonhuoltoa. Mitä enemmän muuta treeniä, sitä enemmän keho tarvitsee huoltoa. Jooga, venyttelytunnit yms., ovat hyvä lisä viikko-ohjelmaan.
* Ota itsellesi myös vapaus poiketa suunnitelmasta. Juoksulenkki kaatosateessa ei välttämättä houkuttele, mutta salilla voisi olla vaikka kiva lihaskuntotunti sen sijaan.
* Muista päivittää kuntosaliohjelmasi kolmen kuukauden välein! (Jos siis treenaat säännöllisesti.)

Ja jos siltikin tuntuu ettet saa suunniteltua mitään ja liikkumaan ei tule lähdettyä, niin harkitse vakavasti ottavasi personal trainer avuksi. Esimerkiksi itselläni on "henkilökohtaisia viikkosuunnitelmia", joiden hinta on alkaen 10 €/vko. Siinä saat oman suunnitelman kerran viikossa sähköpostiisi, joten sen voi hoitaa myös etänä. Ideana siinä on käydä läpi juuri sinun kalenteriasi, voimavarojasi ja tavoitteitasi. Näiden pohjalta laadin viikottaisen suunnitelman ja palautteen mukaan sitten suunnitelmia jatketaan viikko kerrallaan. Jos kiinnostaa, niin ota yhteyttä!

PS: Otsikon varastin eräältä vakioasiakkaaltamme, joka on hokenut tuota niin kauan kuin muistan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)