maanantai 11. marraskuuta 2013

Hyvinvointikuukausi: Rakastu rutiineihin

Dear diary...
Tässä hyvinvointikuukaudessa toistuu yksi teema: rutiinit. Viimeksi fiksailtiin iltarutiineja ja nyt olisi tarkoitus sitten löytää päivästä aikaa jollekin uudelle rutiinille. Rutiini tai tapa, millä nimellä sitä nyt haluaa kutsua.

Nyt en etsi sellaista rutiinia, joka velvoittaa ja luo stressiä. Haluan, että etsit sellaisen asian, jota haluat tehdä, mutta et tunnu löytävän sille aikaa. Jos asiasta luo itsellensä rutiinin, niin sille tulee tehtyä tilaa päivästä.

Muutama vuosi sitten minulla oli eräs rutiini, josta pidin kovasti, mutta jostain syystä se jäi sitten kaiken muun touhun jalkoihin. Sen nimi oli Project life. Tilasin merten takaa sellaisen valokuvakansion, jossa oli tilaa joka ainoalle vuoden päivälle. Niin kirjoittaa kuin laittaa valokuviakin. Tykästyin projektiin kovasti, mutta sitä kun ei sitten enää saanut Suomeen seuraavana vuonna niin se jäi. Eikä se alkuperäinenkään kansio ihan valmiiksi tullut, viimeistelyä vailla valmiina se odottaa sitä aikaa, kun noh, olisi taas aikaa tuollaiselle.

Mutta osan siitä ajattelin ottaa itselleni rutiiniksi uudelleen. Nimittäin kirjoittamisen. Olen sellainen ihminen, että haluan muistaa asioita. Sen takia otan runsaasti valokuvia, mutta kuviinkaan ei saa aina kaikkea mukaan. Haluan kirjoittaa ihan itselleni vain, joten kaivoin esiin pienen kirjan, jossa on vielä tilaa ja aloitan uuden rutiinini. Kirjoitan ihan muutamia asioita vaan, mikä fiilis ja mitä olemme lasten kanssa tehneet.

Kirjoittaminen on hyvää terapiaa, tuntuu hyvältä saada kirjoitettua asioita ylös ja samalla käydä päivää läpi. Minä aloitan tämän jo tänään, mitä sinä voisit tehdä oman hyvinvointisi eteen?

On monia pieniä asioita, joista voi tehdä rutiinin ja saada itsensä iloiseksi tai tuoda itselle/muille hyvä olo. Mikä se juuri sinulle voisi olla?

* Kasvojen pesu aamuin illoin.
* Työn ohessa tehty niska-hartiaseudun venyttely.
* Pikainen kävelylenkki aamulla/illalla.
* Vitamiinit & omega - 3
* Facebookin tsekkaus vain kerran päivässä.
* Blogin päivittäminen päivittäin.
* Valokuvien ottaminen esim. Instagramilla päivittäin.
* Aurinkotervehdys aamusin.
* Meditointi & rauhoittuminen esim. viideksi minuutiksi päivittäin.
* Jonkun paikan siivous.
* Musiikin kuuntelu, esim. lempibiisi joka päivä.
* Syö yksi hedelmä joka päivä.
* Jotain aivan muuta!

Jos haluat jakaa rutiinisi, niin kerro se kommenttikentässä! Olisi kiva kuulla, mitä muut suunnittelevat. :)

3 kommenttia:

 1. Aamujumpasta on tullut mun suosikkirutiini, sillä lähtee kone käyntiin. Ja jos ehtii vielä käydä suihkussa ennen vauvan heräämistä, niin päivästä tulee varmasti loistava :)
  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan olisi kivaa! Meillä vaan pojat heräävät taatusti ennen mua. :D Suihkuun pääsin tänään istuttamalla ne ensin tv:n eteen katsomaan Oktonautteja. ;)

   Poista
 2. Mä kans palautin vanhan, hyväksi todetun rutiinin :) nimittäin venyttelyn iltaisin, 20-30min.

  Paula

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)