torstai 28. marraskuuta 2013

Kurkistus kauppakassiin

Kurkistus kauppakassiin- haaste

Kuvaa viikon isoimman ostosreissun tuotokset, kerro paljonko rahaa ostoksiin upposi ja vastaa kysymyksiin:
1. Mitä teillä todennäköisesti syödään seuraavan viikon aikana?
2. Mitä ruokaa valmistatte tällä hetkellä useimmiten?
3. Suunnitteletteko etukäteen mitä kaupasta ostetaan, vai meneekö fiilispohjalla?
4. Takuuvarma ruoka lapsille?
5. Hyvä ruokavinkki arkeen?
Heitä haaste niille, kenen kauppakassiin haluaisit kurkata!

Ostoslista 
Sain Ihanan karmea - blogin Janicalta haasteen, joka oli oikein mieleinen. Olinkin ajatellut tässä kirjoittaa aiheesta, mutta palataan toiseen näkökulmaan sitten lähitulevaisuudessa.

Kävin eilen lasten kanssa kolmistaan kaupassa. Olin lykännyt ja lykännyt isoille ostoksille menoa, kun ollaan oltu kaikki kipeinä. Mutta nyt siis tuli ostokset tehtyä paikallisessa Prismassa. Rahaa pelkästään ruokaan meni hieman yli 80 euroa ja sitten muut ostokset päälle. Nyt kuitenkin ostoslistalla oli pikku joulua ajatellen esim. joulutorttuainekset. Myös ketsuppi, salaattikastike, kebab-kastike, oivariini yms... oli loppu, jonka takia ne oli ostoslistalla myös.

Normaalisti meillä menee rahaa ruokaan n. 400-500 €/kk + ulkona syömiset päälle. Paljon enemmän siihen kyllä saisi menemään, mutta yritän ostaa - 30 % tuotteita pakkaseen, hyödynnän tarjouksia ja katson tarkkaan kilo-/litrahintoja. Mutta fakta on, että ruoka on ihan törkeän kallista.

Ostokset
1. Meillä syödään lähipäivinä tortillalasagnea kalkkunan jauhelihalla, kebab-suikaleita itse tehtyjen ranskalaisten kera, (ehkä) kanasalaattia tai kanakastiketta, kinkku-ananaspitsaa, lihapullia tai -mureketta ja kalapuikkoja/nugetteja. Lisäksi siis juureksia ja kasviksia sitten. Hedelmiä tai suklaavanukasta/jugurttia välipalaksi. 

2. Syödään paljon jauhelihapohjaisia ruokia, eli lihapullia, -mureketta, -kastiketta, -keittoa jne... Kanaa/kalkkunaa syödään kans usein. Muuten yritän vaihdella aika usein, ettei tule kyllästymistä. Nyt on vähän sellaista ollut ilmassa, joten siksi tällä viikolla hieman erikoisempi ruokalista. :)

3. Suunnittelen niin paljon etukäteen kuin mahdollista. Kirjoitan ostoslistoja ja yritän miettiä etukäteen vähintään viisi ruokalajia, joita varten pitää ostaa ainekset.

4. Nuudelit uppoavat lapsiin hyvin, sinne ei tarvitse laittaa sekaan kuin voileipäkinkkua ja paprikaa, niin lounas/päivällinen on valmis. :D Johannes syö silloin tällöin vielä purkkiruokaa, sen suosikki on kesäkurpitsa-mozzarellapasta. :)

5. Kannattaa kokeilla uutta! Itse en osannut tehdä oikein mitään kanakastiketta itse, mutta kun kerran kokeilin broilerviillokin tekemistä, niin siitä muokkaamalla olen saanut oikein helpon ja maukkaan kanakastikkeen arkeen.

Ja vielä extra-vinkki. Jos omistat pakastimen, opettele hyödyntämään sitä! Meillä on tälläkin hetkellä pakastimessa lihakeittoa ja makaronilaatikkoa, jos akuutti nälkä iskee. Siellä ovat myös lihat, marjat, jotkut kasvikset (maissi ja wokkivihannekset), itse (tai poikien fammun) leipomat pullat ja sämpylät odottamassa käyttöä.

Tämä haaste lähtee Norjaan, tarkemmin Pallon matkassa - blogiin. Krista olikin siellä juuri käynyt läpi kauppalaskuaan, mutta olisi kiva nähdä vähän kuvina, mitäs sieltä kauppakassista löytyy. ;)

1 kommentti:

  1. Moikka tooooooosi myöhässä! :) Hauska haaste! Kiitos! Teen tämän aivan varmasti kunhan tässä rauhoitutaan tylsään arkeen! :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)