perjantai 16. maaliskuuta 2012

Haavekoti

Haavekotini on aika kaukana siitä, miltä kotimme tällä hetkellä näyttää. Kun etsimme aikoinaan taloa tai tonttia, haaveena oli moderni ja käytännöllinen talo. Hain puhtaita pintoja, käteviä ratkaisuja ja avaruutta. Olin varma, että haavekotini olisi rakennettu 2000-luvulla. Sitten törmäsimme vanhaan maalaistaloon, joka oli rakennettu varmaankin 1800-luvulla. Siihenkin ihastuttiin osaksi, mutta käytännöllisyys puuttui ja siellä ei ollut sitä valoa, jota kaipasin.

Sattumien kautta sitten päädyimme vuokra-asunnosta Mikan lapsuuden kotiin asumaan. Aluksi vuokralle. Vain väliaikainen tilanne, mietimme. Parin kuukauden päästä allekirjoitimme kauppapaperit. Monet illat istuimme ja mietimme, miten me saisimme juuri tästä talosta haaveissamme olleen kodin. 

Pohja menee melkein kokonaan uusiksi, mikäli suunnitelmat pitää. Ensiksi tavoitteena oli saada viidessä vuodessa valmista. Nyt olemme asuneet täällä kohta 1½ vuotta, eikä oikeastaan mitään olla vielä tehty. 

Jos nyt pojan huone valmistuu, niin se on yksi osa tämän unelman toteutumiseen. :)

Kuvasin vanhaan blogiin jutun aiheella "sotkuista arkea", tämä voisi olla jatkoa sille. Ja remonttihan on sitten vielä käynnissä sen entisen lisäksi. :D 


Luukas nukkuu meidän huoneessa tällä hetkellä. Sänky estää käynnin vaatekaapeille, mutta Luukas ainakin on löytänyt reitin ja on käynyt availemassa kaappeja. Sieltä on myös lähtenyt vaatteita retkelle. Lipaston laatikot ovat aina öisin auki ja pehmolelut pitkin sänkyä ja lattiaa. Enkä myöskään ole vielä jaksanut pedata sänkyä.


Äiti kävi täällä auttamassa siivoamisessa eilen. Eikös näytäkin siltä? Niin kuin Mika sanoi, viisi minuuttia Luukaksen heräämisen jälkeen täällä on saman näköistä. No ainakin sohvien alta on imuroitu. :D (Uskon kyllä, että osa tästä sotkusta on kyllä meidän aiheuttamaa... Eli tavaroiden nostaminen korkeammalle "piiloon".)

Puhtaat vaatteet ovat nyt pöydällä, koska vaatekaappiin ei helposti pääse. Pitäisi saada ne kaappiin tämän päivän aikana kuitenkin.


Takka. Voi tuo kamala, ihana takka. Lämmittää todella hyvin, mutta on se aika karmean näköinen. Vielä on harkinnassa, purammeko tämän ja laitamme uuden vai korjaammeko tämän. Uuden puukorin haluaisin, mutta en ole löytänyt vielä mistään mitään hyvää, johon mahtuisi paljon puita. Ja ollaanhan me ostettu tuo puutelinekin, mutta aika harvoin se on täynnä puita. :D Ja näköjään kaikki laukut löytyvät eteisen penkin päältä. :D


Materiaalia meillä on kyllä remonttia varten. Nämä odottavat kuskaamista autotalliin. Kyseessä on nykyisen keittiön (eli tulevan makuuhuoneen) katto. Sen remontti on edessä ehkä parin vuoden päästä. On hyvä varautua silti, kun halvalla saa ja sitten saa samanlaista kuin pojan huoneessa. :D Ja nämä muuten estävät tien pikkuvessaan (joka on remontissa, eli ei käytössä) ja työhuoneeseen (romuvarastona, ei käytössä).


Ja keittiö. Todella epätoimiva. Kierrätyskin olisi kivempaa, jos purkeille ja muille olisi varattu hyvin tilaa. Nyt ne vie toisen tiskialtaan kokonaan. Ja nyt olisi sitten edessä tiskikoneen tyhjäys, että saisin nuo tiskipenkillä olevat tiskit koneeseen. (Ja osa taitaa olla hellan päälläkin...)

Tällaista tänään. Siivous on loputon tehtävä, mutta aina ei vaan jaksa. (Tätä on ollut liikkeellä.) Ja sitten joskus olisi energiaa vaikka siivota koko talo lattiasta kattoon. (Tätä ei ole ainakaan täällä näkynyt.)

Jospa vain siirtyisin katselemaan muiden blogeja harmonisista, ihanista, valoisista haavekodeista. Ehkä jollain sellainen jo on, meillä se on ehkä viiden vuoden päästä. :)

(Ja Luukas huutaa: "Ei saa painaa!" kun kirjoitan. Onko tullut sanottua sille liian monta kertaa sama asia, kun se on koneella? :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)