torstai 17. toukokuuta 2012

Helatorstain kätköilykierros

Tänään käytettiin hyödyksi sateinen päivä ja lähdettiin kätköilemään. Ladattiin lähistöltä kätköjä navigaattoriin ja pistettiin Luukas nukkumaan takapenkille.

Sundby å bro
Ensimmäinen pysähdys oli Sundbyssä. Mika sai mennä etsimään ja mä jäin Luukaksen kanssa autoon. En olisi mahoineni uskaltanutkaan mennä tuonne sillan alle. Ja yleensäkin vähän kammoan siltakätköjä, ainakin näin sateisella säällä.

Hyvin maistui uni

Täältä matka jatkui "piilopaikkaan", jossa pari miestä piilotteli toisen maailman sodan aikaan viranomaisia, ettei olisi tarvinnut osallistua sotaan. Nyt paikalla on vain kuoppa. Täältä ei ole kuvia minä kun olin autossa istumassa, kun Mika rämpi metsässä kaatosateessa. :D

Lähellä lentokenttää
Parin kätkön kautta päädyimme lähelle Kruunupyyn lentokenttää. Siellä Luukas pääsi ulos autosta, kun oli kerran herännyt. Juoksenteli sitten pitkin tietä ja tuli myös mukaan metsään etsimään. Me tosin ei ehditty edes paikalle, kun Mika olikin jo purkki kädessä kirjoittamassa nimmaria vihkoon.


Luukaksella oli meno päällä!
Oikein painostava ilma oli. 16 astetta lämmintä, mutta vähän väliä satoi. Odotettiin vain milloin alkaisi ukkostaa, mutta ei me ainakaan kuultu mitään koko päivänä.


Luukaksella oli kiire tälle kätkölle.
Seuraavalla kätköllä oli mielenkiintoinen taustatarina, mutta eipä sitä paikan päällä kuitenkaan mitenkään huomannut. Minä sain kunnian etsiä tämän kun Mika puhui puhelimessa ja katsoi Luukaksen perään. Helppo löytö oli. :)


Hawk HW 335 - onnettomuuspaikka
Koneen maahansyöksy tapahtui Kruunupyyn lentokentän lähellä 29.9.2006. Lentosotakoulun Hawk oli ollut harjoituslennolla ja koneen ohjaaja harjoitteli mittarilähestymisiä kentälle. Koneen moottorin sammuttua pilotti pelastautui heittoistuimella ja selvisi vahingoitta. (Lähde: http://www.geocaching.com)


Vanha tanssipaviljonki
Seuraava pysähdyspaikka oli vanha tanssipaviljonki. Paviljonki on rakennettu vuonna 1936. Enää täällä ei tansseja taideta järjestää. :D Kätkön tekijältä olisi ollut kiva saada vähän enemmän tietoa kyseisen paikan historiasta.


Kätkö nro 8
Muinaismuisto
Tästäkään kätköstä ei sen kummempaa selostusta löytynyt kätkön kuvauksesta, eikä paikallakaan ollut kuin tuo ylläoleva kyltti ja muistokivi.

Tästä sitten matka jatkui taas sellaisia teitä, joita niin toivoisin, ettei enää ajettaisi. Mutta se taitaa vaan olla yksi osa geokätköilyä. :D

Seuraavalta kätköltä olisi saanut hienoja kuvia, mutta juuri silloin jätin kameran autoon. Luukas juoksi taas vesilätäköissä ja Mika sai kiipeillä korkealle kivelle.

Kamera jäi muutenkin laukkuun sitten, kun Luukasta ei viitsinyt enää ottaa irti istuimesta. Mika kävi vielä hakemassa pari kätköä matkalla kotiin.

Ota haukku!
Sillä aikaa me Luukaksen kanssa syötiin eväitä. Kiire oli katsomaan matsia ja laittamaan iltapalaa. Mika tosin luuli, että matsi alkaa vasta seitsemältä, joten myöhästyttiin vähän...

12 kätköä yhdessä päivässä. Se on nyt meidän ennätys sitten. On niitä, jotka hakee useita kymmeniä päivässä, mutta koitapas tämän pojan kanssa tehdä sama! Hyvä saavutus meiltä. :)

Miten muiden helatorstai? Paistoiko aurinko vai satoiko kaatamalla? Miten päivän vietitte?

4 kommenttia:

 1. Kylläpäs te teitte mukavan kätköilykierroksen. Mä en yhtään muista mikä on mun päivän paras saldo, taitaa olla parinkymmenen luokkaa. En ymmärrä miten jotkut saa monia kymmeniä etsittyä päivän aikana ja tekevät vielä usein niin. Miten aika riittää? :O

  Pitäisi lähteä varmaan kätköilemään tänä kesänä taas hiukan aktiivisemmin. Edelliset löydetyt taitaa olla joulukuulta, kun käytiin Kanarialla. Hups.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usean kymmenen etsimiseen tarvitaan kyllä koko päivä aikaa, eikä pikku lapsia voi olla mukana. Jos etsii kaupunkikätköjä, niin niissä saldo voi olla isompi, mikäli niitä on runsaasti alueella.

   Meillä oli eiliselle valittuna lähinnä metsäkätköjä, koska pojan piti päästä välillä jaloittelemaan. Yhdelle kätkölle siis saattoi olla yli puoli kilsaa matkaa.

   Samaa kyllä ihmettelen, miten aikaa riittää? Mutta ainakin täällä Pietarsaaressa osa kätköilijöistä on "vanhoja miehiä", joilla ei ole muuta kuin aikaa. :D

   Poista
  2. Joo, niitä "vanhoja miehiä" tuntuu olevan täällä Turun seudullakin. Ja tosiaan lapsia ei kyllä voi olla sellaisilla maratooneilla mukana.

   Kaupunkikätköistä kyllä saa varmaan nopeasti useamman kymmenen löydön päiviä, mutta mun mielestä ne on sen verran tylsiä ja suurin osa mikroja, niin en ole niitä kamalasti haeskellut. Tykkään noista metsäkätköistä enemmän. :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)