sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Viikonloppuloma Oulussa

Varmaan moni arvasinkin, että lähdimme viikonlopuksi kylpylään. :) Äitini täyttää huomenna vuosia, joten lähdimme sinne koko perhe (me, siskon perhe ja vanhemmat) juhlistamaan sitä. Suuntana oli Oulu ja siellä Eden.


Ekana iltana otettiin ihan rennosti. Tultiin Ouluun vasta vähän ennen yhdeksää, joten saatiin mennä suoraan nukuttamaan Luukasta. Poika sai iltalukemiseksi Onni Oravan puuhakirjan. :) Nukuttaminen kävi niin mun voimille, etten edes tiedä kumpi meistä nukahti sitten ensin. Mika katseli leffaa sitten aika myöhään, mutta me ei annettu sen häiritä meidän unia.

Lauantai-aamuna sitten mentiin aamupalan jälkeen uimaan. Kyllä Luukas tykkäsi! Tämä oli Luukaksen toinen kerta kylpylässä, viime syksynä käytiin Ikaalisten kylpylässä. Äitinä kyllä pitää sanoa, että Ikaalisten uusittu lastenosasto päihitti Oulun Edenin kyllä isosti. Mutta Luukas läträsi vedellä ihan mielellään pienessä lastenaltaassa, kävi isossa altaassa ja poreammeessakin. Saunasta meinasi karata nakupellenä allaspuolelle, onneksi sain kiinni, ennen kuin jouduin vilauttelemaan. :D

Uni tuli heti uimareissun päätteeksi, kylpytakki vielä päällä. :)
Minä ja Mika ei olla kylpyläihmisiä, joten Mika käytti aamupäivän univelan maksamiseen. Pienenä kyllä tykkäsin kylpylöistä, mutta nyt "aikuisena" en koe niistä paljon mitään saavani. Paras paikka, jossa olen viime vuosina ollut, on Flamingo Spa. Siellä aikuisten sauna/allasosasto oli juuri sitä, mitä minä kylpylältä haen. Lapsen (lasten) kanssa täytyy sitten ajatella niiden hauskanpitoa myös. Mutta luultavasti ei tulla hirveästi lomiamme käyttämään kylpylöissä, vaan mennään sitten tekemään jotain muuta. :)

Mutta ihan kivaa tämä oli, en valita. :) Rentouttavaa välillä olla vain, nukkua ja syödä hyvin. Ja kyllä mulle se uiminen tai vedessä oleminen on ihan mukavaa, koska maha alkaa jo painamaan, niin vedessä on kevyt olo. :D

Äiti
Illalla sitten menimme porukalla Oulun keskustaan syömään. Paikaksi valikoitui Fransmanni. Saatiin oikein herkullista ruokaa ja hyvää palvelua. Voin suositella, mikäli Oulussa päin liikutte!

Keittiömestarin härkää
Olin niin kyllästynyt friteerattuihin perunoihin ja sitten kun olen kehittänyt itselleni (tai siis jotenkin mulle on puhjennut) valkosipuliallergia, niin päädyin tähän herkulliseen annokseen. Aivan mahtava kastike, hyvät perunat ja maukas pihvi. Jälkiruoaksi meni kyllä vielä suklaakakkua vaniljajäätelön ja mansikkakastikkeen kera. Kerrankos sitä herkutellaan. :)

Luukas
Luukas herkutteli sitten leivällä lähinnä. Onneksi tässäkin paikassa löytyi leikkipaikka, joten illallinen sujui hyvin, vaikkakin oli pienen nukkumaanmenoaika.

Vielä lisää jälkiruokaa! :D
Tänään sitten me jätettiin uiminen väliin, Luukakselle kun on kehittynyt taas hieman nuhanpoikasta. :( Onneksi hotellissa oli useita leikkipaikkoja, joissa sitten sai juosta ja leikkiä. :)


Kuvia mulla oli omalla kameralla aika vähän, pitänee pyytää vanhemmilta ja siskolta lisää. :) Jos siellä vaikka vilahtaisin minäkin. :)

Kotiin tultiin tänään jo neljän jälkeen, joten illalla käytiin vielä happihyppelyllä. Mutta siitä lisää seuraavassa jutussa... Nimittäin geokätköilyyn on tullut helpotusta ja sen myötä sitten harrastus nousi uudelle tasolle, mutta siitä lisää sitten.

Nyt kanava vaihtuu Foxille ja katsomme illan piristykseksi (heh!) uutuussarjan Walking dead. Onko joku muu alkanut seuraamaan sitä?

Mukavaa viikonalkua!

PS: Kampaaja on varattu jo ensi viikolle, kääk! :D

2 kommenttia:

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)