keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Reissaajia

Olin tänään taas ohjaamassa uusia geokätköilijöitä alkuun. Tosi hauskaa hommaa, en voi kuvitellakaan, että saan rakkaasta harrastuksesta palkkaa! :) Porukka oli tänään myös tosi mukava ja innostui asiasta, vaikkakin heille oli täysi yllätys joutua keskelle luontopolkua kätköjä etsimään. :)


Sama reitti siis kun meillä viikonloppuna, nyt oli onneksi hieman kuivempaa, sillä koko porukalla ei ollut vedenkestäviä kenkiä.

Bongaa sisilisko!
Sää oli aivan ihana tänään. Pietarsaaressa oli +20 astetta ja Kokkolassa hieman viileämpää. Mutta aurinko paistoi ja sai takkia ottaa päältä pois kun taitettiin matkaa. Ihanaa. :)Löysin eilen Vaasasta tämän Travel Bugin, jonka tehtävänä on kiertää 55 kätköä Suomessa ja sitten päätyä Slovakiaan. Harmi vain, että ensimmäinen joka tämän oli löytänyt oli vienyt sen Saksaan. Ruotsin kautta se kuitenkin kulkeutui takaisin Suomeen.

Kuva toiselta puolelta.

Pingu!
Tämän söpöläisen nappasin sitten matkaani tuolta Kokkolasta. Sillä ei ole mitään erityistä tehtävää, vain siirtyä kätköstä kätköön. Alunperin pingviini on lähtöisin Irlannista.

Jos reissaajat eivät ole teille tuttuja, niin voin selostaa lyhyesti. :)

TB eli Travel Bug
Kuka tahansa voi tehdä jostakin esineestä Travel Bugin ostettavien tunnistuslaattojen avulla (eng. Dog tag). Laatassa oleva tunnus rekisteröidään geocaching.com-sivustolle ja sille luodaan haluttu tehtävä. TB:n matkaa voi sitten seurata samaiselta sivustolta.

Geocoin eli geokolikko
Kolikko on samoin seurattava esine kuten TB:kin, mutta useinmiten ne ovat ostettuja esim. suomalaisesta Kiven alla - verkkokaupasta. Kolikoilla ei yleensä ole mitään määritettyä tehtävää, vaan niitä siirretään kätköstä toiseen.

Ensimmäinen ja ainoa geocoin, joka minulla on ollut.
Kätköilijöiden harmiksi näitä reissaajia katoaa usein. Nämä ei siis ole omaksi, vaan tarkoitus on siirtää niitä eteenpäin! Vaihtotavarat ovat sitten erikseen, ne ovat usein tarkoitettu lapsia varten ja ovat esimerkiksi yllätysleluja. Niitä saa ottaa, kunhan pistää jotain vastaavan arvoista tilalle. Reissaajien tilalle ei siis tarvitse laittaa mitään.

Mukava kätköilypäivä siis takana ja huomenna mennään taas, jos ilma on sateinen kuten on luvattu. Sisällä olisi siivottavaa, mutta sotkut pysyy, eikös vain? :)

Rauhallista helatorstaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)