lauantai 12. toukokuuta 2012

Luontoon!

"Sateen jälkeen paistaa aina aurinko."

Aamun kaatosateen ja myrskytuulten jälkeen aurinko alkoi paistaa ja samalla mieliala koheni. Päästäisiin sittenkin geokätköilemään, niin kuin oli suunniteltu! Ajettiin Kokkolaan kohti Laajalahtea, koska mulla on ensi viikolla yksi geokätköilyryhmä siellä. 

Mika etsii oikeaa suuntaa, Luukas taisi sen jo löytää.
Kuten arvata saattaa, kun on satanut pari päivää, niin märkää siellä oli. Onneksi kaikilla oli vedenkestävät kengät jalassa. :)


Tämä on niin paras aika mennä luontoon! Ei ole vielä ötököitä vaivoina ja suurimmaksi osaksi saatiin kävellä ihan kuivalla maalla.

Kaunista maisemaa.

Reippailijat
Luukas jaksoi päiväunien jälkeen reippaasti kävellä pitkospuita ja vasta toisella kätköllä sitten siirtyi rinkkaan istumaan. Kädestä sai vaan pidellä, olisi niin halunnut tutkia vesilammikoita tarkemmin. :)


Toisella kätköpaikalla oli lintupiilo. Tosin lintuja ei paljon näkynyt, mutta kuului kyllä.


Kurkittiin sitten vähän vaan outoa kuvaajaa, joka yritti saada meistä hienoja kuvia. :)

Lintupiilo

Nam nam!
Retkellä pitää olla retkieväät tietenkin. :D Eli Luukaskin sai hieman muumilimsaa kolmannella kätköpaikalla.


Kyllä oli hyvää!

Laajalahdesta löytyi kolme kätköä viidestä. Yksi oli tosi hyvin piilossa ilmeisesti ja etsinnät lopetettiin kun lintutornille tuli muitakin. Ja yksi kätkö oli poissa paikaltaan, niin sitä ei edes yritetty. Suosittelen kuitenkin tätä kätkösarjaa, mikäli Kokkolassa päin liikutte!

Laajalahden luontopolulta siirryimme Laajalahden lentokentälle.


Kenttä on vanha, ensimmäisen kerran ollut käytössä 1927. Siellä oli jotain raunioita jäljellä, mutta mä jäin autoon Luukaksen kanssa, niin kuvia ei ole. Mutta lähistöllä olleista joutsenista tuli kyllä napattua kuva.

Viimeinen kätkö tälle päivälle oli matkalla Pietarsaareen. Ihan vain sellainen, että ajetaan nyt ja katsotaan. Helppohan se oli, joten nopea loggaus ja kotia kohti.

Tämä ilta nyt sitten vaan ollaan. Huomenna olisikin sitten mun toinen äitienpäivä. Lahjan tiedän, kortti on kuulemma vasta tekeillä tänä iltana ja ruokaa saamme äitini luona. Joten eipä mitään ihmeellistä tiedossa. Kunhan vain saisin nukkua pidempään kuin tänä aamuna. :)

Rentouttavaa lauantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)