tiistai 29. toukokuuta 2012

To do or not to do

Kuva täältä.
Facebook-statukseni kertoi tänä aamuna, että Luukaksen päiväuni aikaan aion lyhentää to do-listaani. Jos en siis nukahda, kuten eilen. Arvaako joku mitä sitten tapahtui?

Aivan oikein, nukahdin. Tai siis... Kun Luukas nukahti nousin ylös, mutta mua väsytti sen verran, että ajattelin katsoa yhden tv-ohjelman ja sitten aloittaa hommat. Mika kävi syömässä samalla ja sen jälkeen sitten mietin mistä aloittaisin. Aloitin keräämällä Luukaksen leluja ja satuin tipauttamaan yhden sitten lattialle. Josta tuli kova ääni.

Luukas heräsi, eikä suostunut enää nukkumaan, jollen ollut vieressä. Makoilin sitten siinä vierellä ja yritin välillä poistua huomaamattomasti. Eipäs onnistunut, joten päätin sitten jäädä siihen. Ja nukahdin. Siinä sitten listan lyheneminen sai jäädä vain haaveeksi.

Kuva täältä.
Oletteko nähneet elokuvan Kate Reddy - Täydellä teholla yötä päivää? Päähenkilöllä oli tapana tehdä listoja kaikesta, koko ajan. Taidan olla samanlainen. Useinkaan en kirjoita listoja paperille, vaan pyörittelen niitä päässäni ja viivailen yli sitten kun olen saanut jonkun homman hoidettua. Osa listoista on sitten kyllä paperilla ja niitä löytyy joka paikasta.

Olen tehnyt listoja niin kauan kuin muistan. Yläasteella tein listoja jopa siitä, miten aamurutiinit piti tehdä, että ehtii ajoissa kouluun. Tehokasta? Enpä tiedä. Joku stressaa listoista, joku saa niiden avulla tehtyä enemmän asioita. Itse taidan upota tuohon välimaastoon.

Rakastan kaikenlaisia vihkoja ja kyniä, joita olen ostanut useisiin eri tarkoituksiin, eri listoille. Nytkin kun käyn läpi laatikoita, löytyy sieltä täältä to do - listoja, joista on paljon asioita yliviivaamatta.

Tällä hetkellä päässä pyörii seuraavanlaisia listoja:

* Peruslista: siivous, tiskit, pyykit, ruoka...
* Siivouslista: tarkempi erittely siitä mitä pitäisi siivota
* Työlista: tekemättömistä työjutuista oma listansa
* Hankintalista vauvalle: ei paljon, mutta silti paljon on vielä hankkimatta
* Sairaalakassin pakkauslista: mietintäasteella

Paperilta löytyy lisäksi nämä listat:

* Ostoslista: isompia ostoksia varten
* Kauppalista: ruokaostoksia varten (tyhjeni tosin tänään kun kävin kaupassa)
* Lukemisen arvoisten kirjojen lista

Yritän ehkä hallita elämääni listojen avulla. Mutta silti tuntuu, etten hallitse mitään. Väsymys painaa ja sitten tulee tosiaan uni kesken pojan nukuttamisen. Aika ei riitä mihinkään tärkeään, mutta silti sitä on kaikkeen turhaan.

Jos nyt unohtaisi sitten vain listat tältä päivältä ja menisi nukkumaan. Ehkä huomenna en tarvitsisi niitä päiväunia.

Nati nati!

PS: Ja täältä muuten saat tulostettua pari nättiä to do - listaa, jos sellaisia mielit. :) LINKKI

2 kommenttia:

  1. Voi, tiedän tunteen! Mulla on joskus tapana olla oikein taloudellinen, kun sille päälle satun.. Ja silloin kirjoitan ensin useamman päivän ruokalistan, mihin erittelen mitä aineksia mihinkin ruokaan tarvitsee ostaa ja sen mukaan teen sitten kauppalistan. Mutta joskus pelkästään se listan kirjoittaminen käy työstä :D Monesti se ajatus kertyneistä hommista väsyttää, joten itse yritän kovasti opetella sietämään sotkua ja tekemään helppoja ruokia. Olen myös oppinut sen, että jos keittiö on siisti niin koko koti vaikuttaa siistimmältä :D

    Ihanaa että saat huilattua pojan kanssa yhdessä. :)

    VastaaPoista
  2. Tutulta kuulostaa noi listat ja usein munkin pitäs tehdä sitä sun tätä päikkärien aikaan. Sit jumahdan koneelle tai menen nukkumaan :)

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)