keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kirjastossa

:)
Meillä luetaan paljon kirjoja. Luukakselle luetaan melkein joka ilta 1-2 kirjaa, jotka saa itse valita. Usein myös luetaan ennen päiväunia ja sitten keskellä päivää, kun tarvitaan rauhoittumista.

Itse olen huomannut, etten jaksa aina lukea samoja kirjoja illasta toiseen, joten ollaan alettu hyödyntämään kirjaston palveluita oikein kunnolla. Toissapäivänä tehtiin taas reissu kirjastoon ja kyllä on pojan käytös muuttunut siellä! Muutama kuukausi sitten en saanut katsoa mitään rauhassa, kun Luukas juoksi kirjaston päästä päähän. Nappasin lennosta muutaman kirjan ja sitten ulos.

Nykyään Luukas valitsee itse kirjoja, istuu lattialle niitä lukemaan tai vie pöydän ääreen ja lukee siellä. Ja minä saan rauhassa valita mitä kirjoja otetaan kotiin. Joskus Luukas tuo kirjan suoraan minulle tai sitten hän palauttaa sen takaisin hyllyyn.

En ole oikein koskaan ymmärtänyt, miksi joissakin kirjoissa lukee suositusikärajana 3 v. Siis sisällöstä ei ole kyse, vaan siitä että kirja sisältää enemmän tekstiä. Luukakselle on luettu näitä pidempiä kirjoja jo kauan ja aina se jaksaa rauhassa kuunnella ja katsoa kuvia.

Kotisuosikkeina meillä on Nalle Puh - kirjat, jotka ovat samalla opettavaisia ja hauskoja. (Näissä siis ikäraja 3v, tutki&mieti-kirjat) Kotoa löytyy myös yksi Vanttu-kirja (Maikki Harjanne), josta tykätään tosi paljon. Satunnaisesti luetaan myös muita kirjoja.

Kirjastosta sitten mukaan on tarttunut useampi Vanttu-kirja, niistä Luukas todella tykkää. Kestosuosikit ovat sitten muumikirjat ja Nalle Puhit. Muumikirjoista ehdoton suosikki oli tämä, joka nyt meni kyllä lainaushyllyyn, mutta omaksi voisin ostaa, jos sarjaa jostain löytäisin.


On siis osa Muumien leikkikoulu-sarjaa. En löytänyt kirjastostakaan muita kuin tämän. Neljä osaa niitä taitaa kuitenkin olla, tämä niistä uusin. Tekstit ovat mukavasti runomuodossa ja kirjat on kirjoittanut Tuula Korolainen.

Mitä teillä luetaan? Voisitko antaa vinkkejä seuraavaa kirjastokäyntiä varten? :)

3 kommenttia:

  1. Ihan vinkkinä että toi Muumien värikäs päivä löytyy sellaisena minikokoisena vihkosena kauppojen lehti/kirjahyllystä hintaan 1,95€. Meillä on tuota sarjaa autolukemisena kun halutaan Mean viihtyvän :) ja mekin käytiin tänään kirjastossa. Iltasatuperinne ei ole vielä lähtenyt käyntiin vaikka toivoisin sellaisen meillekin.

    VastaaPoista
  2. Maisaa, puppea, muumeja, iltasaduksi upponallea ja Lasse pieni jääkarhu satuja :)

    VastaaPoista
  3. Meillä halutaan kirjastosta aina Barbapapoja, Tatuja ja Patuja (ei jaksa niihin kunnolla keskittyä vielä), Veera-kirjoja, Paddingtoneja ja välillä vielä Puppeja ja Tomppa-kirjoja. Nyt on alkanut myös vähän pidemmät kirjat kiinnostaa, parhaillaan luetaan Kasperia, Jesperiä ja Joonatania iltaisin. Melukylän lapset on myös sellainen, mistä on helppo aloittaa pidempien kirjojen lukeminen. Ja ai niin, Richard Scarryn kirjat on myös nyt kovassa huudossa (ollaan katsottu telkkarista sitä Touhula-sarjaa).

    VastaaPoista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)