maanantai 28. toukokuuta 2012

Raippaluoto

Saatiin eilen siskon luona sellainen tilaisuus, että käytettiin hyödyksi. :) Jätettiin Luukas sinne hoitoon ja lähdettiin itse etsimään geokätköjä. Mika halusi lähteä Raippaluotoon, joten sinne sitten otimme suunnan. Aurinko paistoi ja lämmin oli, joten oli oikein mahtavaa etsiä kätköjä.

Raippaluodon silta
Raippaluodon silta on Suomen pisin silta, pituutta sillä on 1045 metriä. Se valmistui vuonna 1997 ja korvasi vanhan lauttayhteyden. Hienon näköinen se on etäältäkin katsottuna ja upeat maisemat sieltä näkyy kun ajaa sen yli. Suosittelen, jos Vaasassa päin liikutte, niin ainakin ajamaan sillan yli ja takaisin. :)

Vanha lauttalaituri
Päivän kolmas kätkö sijaitsi lähellä vanhaa lauttalaituria, joka on ollut käytössä noin 50 vuotta sitten ennen kuin uudet lautat tulivat käyttöön.


Mika poseeraa.
Seuraava kätkö vei meidät laivalle. :D Vanha laiva sijaitsee soramontussa. Ei voinut kuin ihmetellä, mitä ihmettä se siellä oikein tekee?

Minäkin sain poseerata. :D


Päivän kuudes kätkö. Vuosina 1940-2000 alueella toimi puolustusvoimien varikko- ja rannikkotykistölinnake. Alueella on luontopolku ja luonnonuimaranta. Hieno paikka. :)

Granösunds fiskeläge
Päivän kahdeksas kätkö sijaitsi ulkoilmamuseon alueella. Nyt museo oli kiinni eli emme päässeet rakennuksiin sisälle, mutta kiva oli ulkonakin kierrellä. Museon aukioloajat ovat 26.6-12.8.12, tiistai-sunnuntai 11-16, torstai 11-21. Pääsymaksu on 3 €.

Tällainen kierros Raippaluodossa. Kahdeksan kätköä sieltä, joten aika hyvin kun piti vain mennä vähän ajelemaan. :)

Kotimatkalla otettiin sitten vielä muutama kätkö, Luukas kun nukahti autoon... 

Wilhelm von Schwerinssin silta
Päivän toiseksi viimeinen kätkö oli Oravaisissa. Tällainen silta löytyi kun ajoi hieman kasitieltä sivuun. :)


Mitä sillan alta löytyykään?

:)
Päivän saldoksi tuli 15 kätköä, joka on samalla päiväennätys. Kyllä tuo uusi navigaattori on helpottanut etsintää (lähinnä siis valmistelutyötä) niin reilusti, että on ollut hintansa arvoinen! :) Ja tällainen on lähiseutumatkailua parhaimmillaan. Kuka tunnustaa, ettei ole tietoinen lähiseutunsa hienoista paikoista? Minä ainakin ennen geokätköilyä olin ihan tietämätön useimmista paikoista. :)

Nyt mietitään tässä Luukaksen kanssa mitä tänään tehtäisiin. Suunnitelmissa ei ole yhtään mitään vielä... :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)